Zespół Szkół Im. Jarosława Iwaszkiewicza w Sochaczewie

 

Podręczniki do przedmiotów ogólnokształcących klasa V Technikum

Rok szkolny 2025/2026

 

lp

Przedmiot

Autor

Podręcznik

Numer dopuszczenia

Wydaw.

1

Język polski

Dariusz Chemperek, Adam Kalbarczyk, Dariusz Trześniowski

Oblicza epok cz 4 (Zakres podstawowy i roszerzony). 

952/7/2022

WSiP

2

Język niemiecki 

Tomasz Gajownik, Nina Drabich, Birgit Sekulski, Cezary Serzysko

Infos Aktuell podręcznik cz. 4 + zeszyt ćwiczeń

1026/4/2021

Pearson

3

Język angielski

Cathy Dobb, Ken Lackman, Jenny Dooley

Repetytorium Poziom Podstawowy i Rozszerzony

1149/1/2023

Express Publishing

4

Język francuski/od podstaw/

Praca zbiorowa

Defi 2

1038/1/2019

Klett

5

Historia

Jarosław Kłaczkow,  Stanisław Roszak

Historia Poznać przeszłość. 4 Edycja 2024 (Zakres podstawowy)

1021/4/2022

NOWA ERA

6

wiedza o społeczeństwie

Janicki Arkadiusz, Kięczkowska Justyna, Menz Mariusz

W centrum uwagi 2

1034/1/2019

NOWA ERA

7

Matematyka

Wojciech Babiański, Lech Chańko, Joanna Czarnowska, Jolanta Wesołowska

MATeMAtyka 4 Edycja 2024 Podręcznik dla liceów i techników zakres podstawowy+ zbiór zadań

971/4/2022

NOWA ERA

8

Religia

Ks dr K. Mielnicki, E. Kondrak, 

Szczęśliwi, którzy żyją miłością

AZ-3-01/18

Wydawnictwo Jedność

Podręczniki do ksztalcenia zawodowego stanowią odrębny plik 👇

 

PODRĘCZNIKI DO PRZEDMIOTÓW ZAWODOWYCH

TECHNIK ŻYWIENIA I USŁUG GASTRONOMICZNYCH

KLASA IV i V

LP

PRZEDMIOT

AUTOR

PODRĘCZNIK

WYDAWNICTWO

1

Podstawy żywienia dietetycznego

Joanna Duda, Sebastian Krzywda

Zeszyt GASTROnomiczny. Zbiór zadań praktycznych. Kwalifikacja HGT.12. Zeszyt ćwiczeń do zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych. Część 1

WSiP

2

Planowanie żywienia człowieka i produkcji gastronomicznej

Anna Kmiołek - Gizarda

Organizacja produkcji gastronomicznej.

WSiP

3

Usługi gastronomiczne i cateringowe

Renata Szajna

Usługi gastronomiczne. HGT.12

WSiP

4

Informatyka w gastronomii

 

Bez podręcznika

 

5

Pracownia planowania żywienia i organizacji gastronomii

Joanna Duda, Sebastian Krzywda 

Pracownia organizacji żywienia

WSiP

6

Pracownia usług i obsługi konsumenta

Piotr Dominik 

Pracownia obsługi klientów  

WSiP