Zespół Szkół Im. Jarosława Iwaszkiewicza w Sochaczewie
Podręczniki do przedmiotów ogólnokształcących klasa V Technikum
Rok szkolny 2025/2026
lp |
Przedmiot |
Autor |
Podręcznik |
Numer dopuszczenia |
Wydaw. |
1 |
Język polski |
Dariusz Chemperek, Adam Kalbarczyk, Dariusz Trześniowski |
Oblicza epok cz 4 (Zakres podstawowy i roszerzony). |
952/7/2022 |
WSiP |
2 |
Język niemiecki |
Tomasz Gajownik, Nina Drabich, Birgit Sekulski, Cezary Serzysko |
Infos Aktuell podręcznik cz. 4 + zeszyt ćwiczeń |
1026/4/2021 |
Pearson |
3 |
Język angielski |
Cathy Dobb, Ken Lackman, Jenny Dooley |
Repetytorium Poziom Podstawowy i Rozszerzony |
1149/1/2023 |
Express Publishing |
4 |
Język francuski/od podstaw/ |
Praca zbiorowa |
Defi 2 |
1038/1/2019 |
Klett |
5 |
Historia |
Jarosław Kłaczkow, Stanisław Roszak |
Historia Poznać przeszłość. 4 Edycja 2024 (Zakres podstawowy) |
1021/4/2022 |
NOWA ERA |
6 |
wiedza o społeczeństwie |
Janicki Arkadiusz, Kięczkowska Justyna, Menz Mariusz |
W centrum uwagi 2 |
1034/1/2019 |
NOWA ERA |
7 |
Matematyka |
Wojciech Babiański, Lech Chańko, Joanna Czarnowska, Jolanta Wesołowska |
MATeMAtyka 4 Edycja 2024 Podręcznik dla liceów i techników zakres podstawowy+ zbiór zadań |
971/4/2022 |
NOWA ERA |
8 |
Religia |
Ks dr K. Mielnicki, E. Kondrak, |
Szczęśliwi, którzy żyją miłością |
AZ-3-01/18 |
Wydawnictwo Jedność |
Podręczniki do ksztalcenia zawodowego stanowią odrębny plik 👇 |
PODRĘCZNIKI DO PRZEDMIOTÓW ZAWODOWYCH
TECHNIK ŻYWIENIA I USŁUG GASTRONOMICZNYCH
KLASA IV i V
LP |
PRZEDMIOT |
AUTOR |
PODRĘCZNIK |
WYDAWNICTWO |
1 |
Podstawy żywienia dietetycznego |
Joanna Duda, Sebastian Krzywda |
Zeszyt GASTROnomiczny. Zbiór zadań praktycznych. Kwalifikacja HGT.12. Zeszyt ćwiczeń do zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych. Część 1 |
WSiP |
2 |
Planowanie żywienia człowieka i produkcji gastronomicznej |
Anna Kmiołek - Gizarda |
Organizacja produkcji gastronomicznej. |
WSiP |
3 |
Usługi gastronomiczne i cateringowe |
Renata Szajna |
Usługi gastronomiczne. HGT.12 |
WSiP |
4 |
Informatyka w gastronomii |
|
Bez podręcznika |
|
5 |
Pracownia planowania żywienia i organizacji gastronomii |
Joanna Duda, Sebastian Krzywda |
Pracownia organizacji żywienia |
WSiP |
6 |
Pracownia usług i obsługi konsumenta |
Piotr Dominik |
Pracownia obsługi klientów |
WSiP |