Zespół Szkół Im. Jarosława Iwaszkiewicza w Sochaczewie

 

Podręczniki do przedmiotów ogólnokształcących klasa II Technikum

Rok szkolny 2025/2026

 

lp

Przedmiot

Autor

Podręcznik

Numer dopuszczenia

Wydaw.

1

Język polski

Dariusz Chemperek, Adam Kalbarczyk, Dariusz Trześniowski

Oblicza epok cz 2.1 i część 2.2 (Zakres podstawowy i roszerzony). 

952/3/2020, 952/4/2020

WSiP

2

Język niemiecki 

Tomasz Gajownik, Nina

Drabich, Birgit Sekulski, Cezary Serzysko

Infos Aktuell podręcznik cz. 2+ zeszyt ćwiczeń 

1026/1/2019 

Pearson

3

Język angielski

Vitginia Evans, Jenny Dooley 

On Screen/ podręcznik+ćwiczenie  kontynuacja z klasy pierwszej

dopuszczenia są zależne od wybranego poziomu grupy

Express Publishing

4

Język francuski/od podstaw/

Celine Himber, Fabienne Gallon

En Ancion 1 

939/1/2018

Hachette FLE

5

Historia

A. Kucharski, A. Niewęgłowska

Historia Poznać przeszłość. 2 Edycja 2024 (Zakres podstawowy)

1150/2/2023

NOWA ERA

6

Edukacja obywatelska

Sławomir Drelich, Michał Tragarz, Sylwia Żmijewska-Kwiręg, Mateusz Wojcieszak i Rafał Flis

Masz wpływ. Część 1. Podręcznik do edukacji obywatelskiej dla liceum ogólnokształcącego i technikum

1236/1/2025

Nowa Era

7

Matematyka

W. Babiański, J,.Czarnowska, G. Janocha, G. Chańko

MATeMAtyka 2 Podręcznik dla liceów i techników zakres podstawowy+ zbiór zadań

971/2/2020

NOWA ERA

8

Fizyka

M.Braun, W.Śliwa

Nowe Odkryć fizykę 2. ( Zakres podstawowy) 

1224/2/2025

 Nowa Era

9

Chemia

A. Mrzigod, J. Mrzigod, . Hassa Romuald

Nowa To jest Chemia. Podręcznik. Część 1 Zakres  podstawowy.

1222/2/2025

NOWA ERA

10

Biologia

Anna Helmin, Jolanta Holeczek

Biologia na czasie 2 Edycja 2024(Zakres podstawowy) + karty pracy ucznia/

1221/2/2025

Nowa Era

11

Geografia 

T. Rachwał, R. Uliszak, K. Wiadermann, P. Kroh

Nowe Oblicza geografii.2 Nowa Edycja( Zakres podstawowy)

1212/2/2025

Nowa Era

12

Informatyka

Grażyna Koba, Katarzyna Koba- Gołaszewska,

Informatyka 1-3. Podręcznik dla szkół ponadpodstawowych. Zakres podstawowy. Część 1. Komputer i aplikacje,  MIGRA

1142/1/2022. 

MiGra

13

Biznes i zarządzanie

Rachwał Tomasz, Makieła Zbigniew

Krok w biznes i zarządzanie 2 zakres podstawowy

1193/2/2024

Nowa Era

14

Religia

Ks dr K. Mielnicki, E. Kondrak, 

Szczęśliwi, którzy żyją wiarą

AZ-3-01/18

Wydawnictwo Jedność

Podręczniki do ksztalcenia zawodowego stanowią odrębny plik 👇

 

PODRĘCZNIKI DO PRZEDMIOTÓW ZAWODOWYCH

TECHNIK ŻYWIENIA I USŁUG GASTRONOMICZNYCH

KLASA II

LP

PRZEDMIOT

AUTOR

PODRĘCZNIK

WYDAWNICTWO

1

Wyposażenie i zasady bezpieczeństwa w gastronomii. 

Agnieszka Kasperek, Marzanna Kondratowicz. 

Wyposażenie i zasady bezpieczeństwa w gastronomii.

WSiP

2

Technologia gastronomiczna 

Małgorzata Konarzewska

Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem. Część 2.

 (Kwalifikacja HGT.02)

WSiP

3

Zasady żywienia człowieka

Beata Przygoda, Hanna Kunachowicz, Irena Nadolna, Beata Sińska, Halina Turlejska.

Organizacja żywienia i usług gastronomicznych. Część 1. Zasady żywienia

WSiP

4

Pracownia technologii gastronomicznej. 

Danuta Arcipowska, Małgorzata Konarzewska.

Zeszyt gastronomiczny. Część 1. HGT.02 

WSiP