Zespół Szkół Im. Jarosława Iwaszkiewicza w Sochaczewie

 

Podręczniki do przedmiotów ogólnokształcących klasa I Branżowej Szkoły I Stopnia

Rok szkolny 2025/2026

 

lp

Przedmiot

Autor

Podręcznik

Numer dopuszczenia

Wydaw.

1

Język polski

Joanna Ginter, Anna Klimowicz

"To się czyta" -Podrecznik  dla Branżowej Szkoły I Stopnia

1025/1/2019

NOWA ERA

2

Język angielski

Uwaga: Podręcznik  do nauki języka angielskiego będzie podany we wrześniu 2025 po teście poziomującym                         

 

3

Historia

M. Ustrzycki, J. Ustrzycki

Historia 1. Podręcznik dla szkoły branżowej I Stopnia

1184/1/2023

OPERON

4

Matematyka

K. Wej W. Babiański

Historia 1. Podręcznik dla szkoły branżowej I Stopnia

967/1/2019

NOWA ERA

5

Biologia

B. Jakubik, R. Szymańska

Biologia. Szkoła Branżowa I stopnia 

1072/1/2019

OPERON

6

Geografia 

S. Kurek

Geografia. Szkoła Branżowa I stopnia

1110/1/2020

OPERON

7

Informatyka

Grażyna Koba, Katarzyna Koba- Gołaszewska,

Informatyka 1-3. Podręcznik dla szkół ponadpodstawowych. Zakres podstawowy. Część 1. Komputer i aplikacje,  MIGRA

1142/1/2022. 

MiGra

8

Edukacja dla bezpieczeństwa

Jarosław Słoma

ŻYJĘ I DZIAŁAM EZPIECZNIE  -podręcznik + zeszyt ćwiczeń

1189/2023

NOWA ERA

9

Biznes i zarządzanie

Rachwał Tomasz, Makieła Zbigniew

Krok w biznes i zarządzanie 1  dla Branżowej Szkoły I Stopnia

1197/1/2023

NOWA ERA

10

Religia

B. Nosek, K. Rokosz

Jestem Chrześcijaninem Wierzę 

AZ-5-01/18

Wydawnictwo Jedność

Podręczniki do kształcenia zawodowego stanowią odrębny plik 👇

 

Kelner 

Podręczniki do klasy I przedmioty zawodowe

Lp

Przedmiot

Autor

Podręcznik

Wydawnictwo

1

BHP w gastronomii 

Bezpieczeństwo i higiena pracy. Podręcznik z filmami instruktażowymi

Wanda Bukała

WSiP

2

Podstawy technologii i sporządzania potraw i napojów

Podstawy gastronomii i technologii żywności. Część 1. Podstawy gastronomii. Podręcznik do nauki zawodów z branży gastronomicznej

Anna Kmiołek

WSiP

3

Obsługa kelnerska

Obsługa kelnerska. Podręcznik do nauki zawodu kelner. Część 1

Danuta Ławniczak, Renata Szajna

WSiP

4

Pracownia kelnerska

Obsługiwanie gości. Ćwiczenia. Zeszyt ćwiczeń do nauki zawodu kelner. Część 1

Danuta Ławniczak, Renata Szajna

WSiP