Zespół Szkół Im. Jarosława Iwaszkiewicza w Sochaczewie
Podręczniki do przedmiotów ogólnokształcących klasa I Branżowej Szkoły I Stopnia
Rok szkolny 2025/2026
lp |
Przedmiot |
Autor |
Podręcznik |
Numer dopuszczenia |
Wydaw. |
1 |
Język polski |
Joanna Ginter, Anna Klimowicz |
"To się czyta" -Podrecznik dla Branżowej Szkoły I Stopnia |
1025/1/2019 |
NOWA ERA |
2 |
Język angielski |
Uwaga: Podręcznik do nauki języka angielskiego będzie podany we wrześniu 2025 po teście poziomującym
|
|||
3 |
Historia |
M. Ustrzycki, J. Ustrzycki |
Historia 1. Podręcznik dla szkoły branżowej I Stopnia |
1184/1/2023 |
OPERON |
4 |
Matematyka |
K. Wej W. Babiański |
Historia 1. Podręcznik dla szkoły branżowej I Stopnia |
967/1/2019 |
NOWA ERA |
5 |
Biologia |
B. Jakubik, R. Szymańska |
Biologia. Szkoła Branżowa I stopnia |
1072/1/2019 |
OPERON |
6 |
Geografia |
S. Kurek |
Geografia. Szkoła Branżowa I stopnia |
1110/1/2020 |
OPERON |
7 |
Informatyka |
Grażyna Koba, Katarzyna Koba- Gołaszewska, |
Informatyka 1-3. Podręcznik dla szkół ponadpodstawowych. Zakres podstawowy. Część 1. Komputer i aplikacje, MIGRA |
1142/1/2022. |
MiGra |
8 |
Edukacja dla bezpieczeństwa |
Jarosław Słoma |
ŻYJĘ I DZIAŁAM EZPIECZNIE -podręcznik + zeszyt ćwiczeń |
1189/2023 |
NOWA ERA |
9 |
Biznes i zarządzanie |
Rachwał Tomasz, Makieła Zbigniew |
Krok w biznes i zarządzanie 1 dla Branżowej Szkoły I Stopnia |
1197/1/2023 |
NOWA ERA |
10 |
Religia |
B. Nosek, K. Rokosz |
Jestem Chrześcijaninem Wierzę |
AZ-5-01/18 |
Wydawnictwo Jedność |
Podręczniki do kształcenia zawodowego stanowią odrębny plik 👇 |
Cukiernik
Podręczniki do klasy I przedmioty zawodowe
Lp |
Przedmiot |
Autor |
Podręcznik |
Wydawnictwo |
1 |
BHP w cukiernictwie |
Bezpieczeństwo i higiena pracy. Podręcznik z filmami instruktażowymi |
Wanda Bukała |
WSiP |
2 |
Wyposażenie techniczne zakładów cukierniczych |
Technika w produkcji cukierniczej. Wyroby cukiernicze. Podręcznik do nauki zawodu cukiernik, technik technologii żywności. Tom I. |
Katarzyna Kocierz |
WSiP |
3 |
Techniki w produkcji cukierniczej |
Technika w produkcji cukierniczej. Wyroby cukiernicze. Podręcznik do nauki zawodu cukiernik, technik technologii żywności. Tom I. |
Katarzyna Kocierz |
WSiP |
4 |
Technologia produkcji cukierniczej |
Technologie produkcji cukierniczej. Wyroby cukiernicze. Tom II. Część 1 |
Magdalena Kaźmierczak |
WSiP |
5 |
Pracownia cukiernicza |
Pracownia produkcji cukierniczej |
Magdalena Kaźmierczak |
WSiP |